Arta e acolo unde o creezi!

Sterilizarea

Sănătatea este bunul cel mai de preț pe care-l avem, de aceea acordăm o importanță deosebită curățeniei, dezinfecției și sterilizării instrumentarului.

La clinica Doctor Ilieș Dental Clinic vei fi întotdeauna în siguranță, noi tratăm cu cea mai mare atenție și cu maximă seriozitate sănătatea ta.

Toate instrumentele din clinica noastră sunt sterilizate cu grijă înainte de utilizare, prin metoda chimică (sterilizare la rece) și prin sterilizarea la cald în cel mai modern autoclav Melag 24 B.

Pe parcursul unei zile de lucru fiecare cabinet al clinicii Doctor Ilieș Dental Clinic este sub controlul și supravegherea unei persoane din echipa noastră ale cărei atribuții pentru păstrarea curățeniei și a sterilizării instrumentarului sunt clar definite.

Toate încăperile: cabinetele, sălile de așteptare, laboratorul de radiologie și
toaletele sunt controlate și dezinfectate zilnic de mai multe ori.


Instrumentele sunt scoase din foliile autoclavabile prin desigilare, în fața fiecărui pacient.


În cabinete, înainte de începerea fiecărui tratament, se dezinfectează cu soluție Mikrozid AF (neutralizează în 30 de secunde TBC, virusurile HBV, HCV, HIV), atât unitul stomatologic împreună cu acesoriile (turbina, piesa cot, spray-ul de apă/aer, mânerele de la lampa scaunului și tăvița instrumentarului, suprafețele dulapului de lucru și chiuvetele) iar lampa fotopolimerizabilă, și camerele intra-orale au huse de unică folosință, respectiv toate suprafețele de contact.

Instrumentarul utilizat pe parcursul zilei se spală apoi se presterilizează prin introducerea într-o baie cu soluție dezinfectantă Orocid multisept 5%, iar la sfârșitul zilei se spală din nou sub jet de apă, se usucă, se ambalează în folii speciale, sterile autoclavabile se sigilează cu un aparat special și se introduc în autoclav (Melag Vacuklav 24B) pentru efectuarea sterilizării propriu-zise.

După finalizarea sterilizării, instrumentele sigilate sunt aranjate în sertarele special prevăzute cu spații de depozitare pentru instrumente.

Sterilizarea este monitorizată electronic în permanență, iar în cadrul ședințelor de tratament se utilizează numai pahare, ace, mănuși, măști, bavete, aspiratoare bucale, de unică folosință.

Rezidurile se depun în recipiente speciale, închise etanș. Aceste recipiente sunt ridicate de către personal specializat din cadrul unui serviciu de incinerare a deșeurilor medicale.

Toate aceste măsuri sigure de sterilizare conduc cu certitudine la înlăturarea oricăror suspiciuni privind riscurile de îmbolnăvire din cabinetul stomatologic.
Siguranța ta și a noastră este foarte importantă!Digital Smile Design

zâmbetul perfect pentru tine

Această procedură presupune doar o simulare a unui zâmbet, și prin urmare nu este dependentă de existența plombelor și a coroanelor ...

Implant dentar

Implant dentar fast & fixed

Implantul dentar reprezintă rădăcina unui dinte artificial, având forma unui șurub, care înlocuiește un dinte lipsă. Materialul din care este realizat ...

Oferta lunii

În luna june oferta noastră este la ALBIRE PROFESIONALĂ + CHIT DE MENTENANȚĂ.

În loc de 1200 lei veți plăti doar 1000 lei.

Fațete ceramice

Estetica dentară la ea acasă!

Fațetele ceramice sunt foițe subțiri de ceramică foarte rezistentă care se lipesc pe suprafața dinților după șlefuirea unei suprafețe foarte subțiri ...

Zirconiu

Zirconiul este materialul de elecție ales pentru realizarea coroanelor dentare. Datorită biocompatibilității superioare, precum și a calităților fizice și estetice excelente, ceramica integrală ...

Albire profesională în cabinet

În clinica noastră sistemul de albit profesional este Zoom! – o procedură de albire a dinților sigură și foarte rapidă, avansată ca tehnologie ...