Arta e acolo unde o creezi!

Estetica dentară

Cele mai importante lucruri care ne atrag atenția atunci când vorbim cu o persoană sunt ochii și zâmbetul. Zâmbetul este un semn de bunădispoziție și de încredere. Frumusețea dinților albi este un semn de sănătate, dar și un simbol al succesului.

Știați că ...

70% dintre oameni spun că un zambet frumos îi ajută în relațiile interpersonale

30% dintre oameni își judecă semenii după cum arată zâmbetul lor

80% dintre oameni sunt nemultumiți de zâmbetul lor


Albirea profesională a dinților

Dinți mai albi în doar o vizită la medicul stomatolog!

În clinica noastră sistemul de albit profesional este Zoom! – o procedură de albire a dinților sigură și foarte rapidă, avansată ca tehnologie și patentată. În doar o ședință, dinții dvs. devin vizibil mai albi. Este ideal pentru oricine caută rezultate imediate.

Așa cum se spune că ochii sunt oglinda sufletului, zâmbetul este oglinda omului. Doar printr-o scurtă privire asupra zâmbetului unui om îți poți da seama de multe aspecte habituale ale acestuia. Așa ca de ce sa nu faci o impresie bună. Fiecare dintre noi ne-am întrebat cel puțin o dată în fața oglinzii: "dinți mei nu ar putea fi mai albi?". Bineînțeles că pot fi! Depinde de tine să vrei să-i faci așa.

În doar 45 de minute de tratament dinții dvs. vor fi mai albi, mai frumoși. Procedura este simplă. Pacienții care optează pentru un tratament de albire trebuie să știe că prcedura optimă de albire începe cu un detartraj și un periaj profesional, pentru a avea dinții cât mai curați și pregătiți pentru albire. Deși aceste procedee stomatologice (periajul și detartrajul) nu albesc dinții, ele garantează rezultatele maxime ale tratamentului. Tratamentul propriu-zis începe cu o scurtă preparare, lăsând doar dinții dvs. expuși, apoi medicul dentist aplică un gel creat special pentru a fi folosit cu lumina aparatului Zoom! Lumina aparatului și gelul lucrează împreună și penetrează ușor dinții îndepărtând colorațiile. Cu o îngrijire adecvată, zâmbetul dvs. durează ani de zile.

Faceți primul pas să arați bine și să lăsați
impresii memorabile de fiecare dată cănd zâmbiți!

Cine își poate alibii dinții?

Persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Asta din cauză că până la această vârstă, camera pulpară este mărită, existânt un risc mai mare de a sensibiliza/leza pulpa coronară prin procedeele de albire. Este de asemenea nerecomandată albirea persoanelor care suferă de probleme ale gingiilor sau au fisuri dentare. Acestora li se recomandă tratarea acestor probleme, ulterior putând beneficia de procedeul de albire profesională. Medicul dentist va stabili dacă sunteți candidatul ideal pentru albire.

NU este recomandată albirea dinţilor în cazul femeilor gravide sau celor care alăptează datorită posibilelor dezechilibre fosfo-calcice frecvent întâlnite în această perioadă.

Albirea profesională a dinților este eficientă aproape pentru toți dinții colorați. Dinții tetraciclinici sunt mai greu de albit. Gradul de albire diferă de la un pacient la altul, depinzănd de structura dinților.

Care sunt cauzele colorării dinților?

Pe masură ce o persoană înaintează în vârstă, culoarea dinților săi devine din ce în ce mai opacă și întunecată, ca urmare a modificărilor de mineralizare a structurii dintelui şi totodată a scăderii porozităţii smalţului. Pe lângă bine cunoscuții factori care "pătează" dinții (placa bacteriană și fumatul), există şi câteva lichide foarte des consumate: ceaiul, cafeaua şi vinul roșu. Toate aceste substanţe se interpun între cristalele care formează smaltul şi dentina, dând o tentă galbenă dintelui, mai pronunțată sau mai pală.

Este albirea dinților o metodă sigură?

Da. Cercetări extinse și studii clinice arată că albirea dinților sub supravegherea medicului este o metodă sigură. De fapt, mulți medici dentiști consideră albirea cea mai sigură procedura de cosmetică dentară disponibilă.

Ce efecte secundare are tratamentul de albire?

Efectele secundare în general ... nu există! Sigur, un mic procent al pacienților pot experimenta sensibilități dentare care vor dispare în cel mult 24 de ore, tratabil cu un gel special. Smalțul dintelui nu este afectat, contrar miturilor.

Ce recomandări sunt înainte și după tratament?

Procedura optimă de albire începe cu un detartraj și un periaj profesional. Post-tratament recomandăm insistent să se evite timp de 24 de ore produsele bazate pe tutun și cafea, vinurile, sucurile acidulate și pline de coloranți, mâncărurile cu sosuri și orice produs alimentar prea cald sau prea rece. Pacienții care nu țin cont de aceste indicații riscă să faca un tratament de albire inutil.

Cum lucrează sistemul Zoom?

Lumina din aparat activează ingredientul principal al gelului de albire care este peroxidul de hidrogen. Când peroxidul de hidrogen este descompus, oxigenul străpunge smalțul și dentina albind colorațiile dinților, în timp ce structura dinților rămâne neschimbată. Lumina aparatului ajută în activarea peroxidului de hydrogen și la penetrarea suprafeței dinților. Dovezile clinice arată că acest sistem de albire – Zoom! Advanced Power – oferă rezultate mai bune cu 33% ca și albirea cu gel fără lumină, și cu 44% rezultate mai bune după 30 de zile.

Care ar fi experiențele pacientului în timpul albirii profesionale în cabinet?

În timpul albirii pacientul stă comod în scaunul stomatologic. Procedura Zoom! cere ca întreaga gură să fie protejată și izolată, așadar medicul dentist va aplica această protecție. Ochii sunt protejați cu ochelari speciali pe parcursul întregii proceduri. Albirea profesională a dinților durează mai putin de o oră: începe cu pregătirea, urmând 45 de minute de tratament cu lumina Zoom!. Sensibilitatea în timpul și după tratament poate fi pezentă la unii pacienți, dar întotdeauna dispare. Medicul dentist poate recomnda anumite produse pentru sensibilitatea post-tratament.

Cât dureaza efectul albirii?

În medie, 2 ani. Depinde evindent de preferințele culinare ale pacientului și obiceiurile sale (fumatul, consumul de cafea, ceai negru și vin roșu). Chiar și la pacienții fumători, rezultatele vor ține minim 1 an, dar există pacienți (fumători sau nefumători) care se bucură de efectele tratamentului profesional de albire și după 3-4 ani.

Urmând câteva instrucțiuni de îngrijire, dinții vor arăta întotdeauna mai albi decât au fost înainte. Pentru a vă pastra dinții albi și frumoși, recomandăm periajul de 2 ori pe zi și folosirea aței dentare, dar și mentenanța ocazională cu un gel profesional de albire. Acesta este un produs profesional, destinat în special, pentru păstrarea strălucirii dinților dvs.; el poate fi procurat prin intermediul medicului dentist.

Gradele de culoare Vita arajate în ordine: B1- cea mai deschisă, C4 – cea mai închisă

B1 – A1 – B2 - D2 - A2 - C1 - C2 - D4 - A3 - D3 - B3 - A3.5 - B4 - C3 - A4 - C4


Fațete ceramice - Estetica dentară la ea acasă!

Ce sunt fațetele ceramice?

Fațetele ceramice sunt foițe subțiri (0,4 - 0,7 mm) de ceramică foarte rezistentă care se lipesc pe suprafața dinților după șlefuirea unei suprafețe foarte subțiri a smalțului.

Fațetele sunt practic jumătăți de coroană, care înlocuiesc smalțul îndepărtat de pe fața anterioară a dinților frontali. Fațetarea elimină îndepartarea circulară (de jur împrejur) a țesuturilor dentare, tehnica folosită în cazul îmbrăcării dinților cu coroane dentare. Spre deosebire de prepararea dintelui pentru a fi acoperit cu o coroană dentară, prepararea pentru fațetare este mult mai blandă, mai conservatoare. Astfel, dinții tratați în acest mod rămân vitali (nu este îndepărtat nervul) și sunt mult mai rezistenți din punct de vedere mecanic.

Estetica lor este excepțională!

Fațetele sunt realizate exclusiv în laboratorul nostru, care are o experiență de peste 10 ani. La fel ca orice produs de calitate, ele sunt rezultatul unui proces extrem de riguros de planificare și control al calității. Planificarea lor se face digital, pe baza fotografiilor și a modelelor de studiu. Pacientul are un preview al aspectului final înainte să atingem dinții. Având design-ul pus la punct și confirmat în acest moment, toată atenția merge spre executarea tratamentului în sine.

Fațetele ceramice sunt o alternativă viabilă pentru multe cazuri, care până nu demult, se rezolvau doar prin coroane dentare. Efecte spectaculoase pot fi obținute în doar 2 ședințe de tratament. Minusul lor este că nu pot fi folosite în orice tip de caz.

În ce cazuri se pot folosi fațete dentare?

Fațetele ceramice sunt un excelent remediu pentru dinții tociți, sparți, spatiați, pătați sau înghesuiți. Sunt considerate restaurări pe termen lung (durata medie de viață este de 15 ani) care protejează și dinții și întăresc frumusețea zâmbetului dumeavoastră.
Dinții dumneavoastră vor avea culoarea, dimensiunea și forma dorite cu un sacrificiu minim de substanță dentară și în timp scurt.


Care sunt pașii în construcția unui zâmbet nou?

La prima consultație medicul stomatolog va evalua starea de sănătate dentară, istoricul medical și ceea ce doriți să obțineți. Medicul va hotărî dacă sunteți un candidat potrivit pentru fațete ceramice sau dacă alte tratamente sunt potrivite în cazul dumneavoastră pentru a obține un zâmbet perfect. Alte tratamente cosmetice pot fi modelarea conturului gingiei, albirea dinților, coroane dentare ceramice sau tratament ortodontic.

Un mare avantaj al tratamentului prin fațete ceramice este acela ca înainte de intervenția propriu-zisă se poate face o simulare cu ajutorul căreia pacientul poate vedea cum va arăta zâmbetul sau după aplicarea fațetelor ceramice finale - Digital Smile Design. Este o etapă intermediară cu o mare importanță pentru pacient. În această fază nu se intervine deloc asupra dinților naturali, este complet nedureroasă iar dvs. puteți vedea cum vor arăta dinții dvs. în final. Doctorul ia o amprentă a ambelor arcade pe care o trimite în laborator împreună cu fotografii și indicații precise privind viitoarea formă a dinților, culoarea și orientarea dinților în conformitate cu principiile de Smile Design. În laboratorul nostru sunt turnate modele ale dinților pacientului pe care apoi sunt modelate fațete din ceară specială după indicațiile medicului dentist respectând forma indicată și celelalte principii. În ședinta următoare, pe baza fațetelor din ceară medicul realizează în cabinet fațete din materiale acrilice sau compozite care se aplică pe dinții pacientului acestea având culoarea și forma celor finale. În acest fel pacientul poate vedea cum vor arăta în final și se pot face chiar diverse adaptări și modificări de culoare și formă.

Această tehnică de simulare prin Digital Smile Design, nu este obligatorie dar este recomandată în cazuri în care are loc restaurarea completă prin fațete ceramice sau în cazuri mai complicate, fiind totodată o metodă excelentă de prefigurare a rezultatului final.

După consultația inițială, stabilirea planului de tratament și eventual simularea are loc prepararea dinților. Dinții sunt preparați prin îndepărtarea unui strat foarte subțire de smalț (maximum 0,4 - 0,7 mm) pentru a creea loc pentru fațeta de porțelan. Vom lua o amprentă a dinților astfel preparați care va fi trimisă la laborator. Alegerea culorii viitoarelor fațete este un pas foarte important. Nuanța finală este aleasă în funcție de dorința dumneavoastră dar bineînțeles la sfatul medicului dentist. Culoarea viitoarelor fațete de porțelan trebuie să fie adaptată cu nuanța pielii, a ochilor și a aspectului general. Medicul dentist vă poate recomanda cea mai bună variantă în asa fel încât dinții să pară naturali, iar aspectul general încântător. Nu întotdeauna dinții foarte albi sunt recomandați. Culoarea viitoarelor fațete trebuie să fie în ton și cu culoarea dinților naturali nefațetați pentru un aspect general armonios.
Vom alege culoarea și forma viitoarelor fațete după care amprenta se trimite la laborator împreună cu fotografii ale feței dumeavoastră.
Prepararea dinților este complet nedureroasă datorită tehnologiei existente și se poate face și sub anestezie ușoară, dacă este necesar.


Fațetele temporare

În acceași sedință după prepararea dinților și amprentarea lor se vor confecționa în cabinet fațetele temporare care vor fi lipite pe dinții preparați. Acestea sunt făcute din acrilat sau compozit și seamnă cu dinții naturali. Aceste fațete arată plăcut și au rolul de a proteja dinții până la aplicarea fațetelor definitive. Nu trebuie să uitați că sunt doar fațete temporare care au o rezistență mult mai mică decat cele definitive. Din acest motiv, atât timp cât aveți fațetele temporare trebuie să evitați anumite lucruri:

  • alimente foarte tari sau alte obiceiuri vicioase;
  • alimente lipicioase cum sunt caramelele sau guma de mestecat;
  • alimente ce conțin coloranți artificiali foarte puternici care pot colora aceste fațete.
Aceste resticții nu sunt valabile în cazul fațetelor definitive care au rezistență și proprietăți foarte apropiate de dinții naturali.
Ultimul pas și cel mai interesant deoarece veți pleca acasă având zâmbetul dorit. Medicul va îndepărta fațelele temporare și va curăța dinții de resturile de ciment. Fațetele ceramice definitive vor fi plasate pe dinți și se va cerceta dacă culoarea, forma și adaptarea sunt perfecte și dumneavoastră sunteți mulțumit. Fațetele se lipesc definitiv cu un adeziv foarte puternic care fixează foarte bine fațetele de ceramică. Se verifică adaptarea și pot fi necesare mici ajustări.
Dumneavoastră veți pleca acasă având un zâmbet perfect.

Îngrijirea fațetelor. Ce ar trebui să știm?

Întreținerea fațetelor dumneavoastră este simplă. Ca și în cazul dinților naturali trebuie să păstrați o igienă dentară riguroasă ce constă în periaj dentar zilnic, ața dentară așa cum faceți în mod normal și control dentar regulat. Un detartraj și un periaj profesional efectuat în cabinet o dată la 6 luni este necesar pentru o sănătate dentară bună. Este indicat să nu folosiți paste de dinți abrazive.


Care sunt riscurile?

La fel ca și orice alt tip de tratament medical, riscurile sunt direct proporționale cu nerespectarea indicațiilor.
O fațetă se poate descimenta (dezlipi), se poate fractura sau se poate infiltra. Toate cele 3 tipuri de accidente se întâmplă de obicei când fațeta nu este lipită exclusiv în smalț, ci este lipită și pe dentină (stratul de sub smalț al dintelui) sau este lipită peste plombe vechi. Restul erorilor pot apărea la izolare și cimentare (când fațele sunt lipite).
În concluzie există 2 variante în care o fațetă va eșua: când este planificată grețit din start, sau când este executată greșit. O fațetă planificată și executată corect are 99.98% șanse să fie în același loc și în aceeași condiție și peste 15 ani. Ca și pacient vei putea mușca la fel dintr-un măr, și te vei comporta la fel ca și cu dinții tăi naturali.


Cât de rezistente sunt fațetele ceramice?

Fațetele ceramice sunt foarte rezistente dar ca și dinții naturali în caz de accident se pot sparge sau ciobi. Dacă suprafața spartă este mare, fațeta se înlocuiește iar dacă accidentul este minor fațeta se repară.


Trebuie să imi pun fațete ceramice pe toți dinții?

În general pentu o schimbare de look semnificativă este indicat ca toți dinții vizibili să fie acoperiți de fațete (acest lucru înseamnă 10 dinți în partea de sus și 8 dinți în partea de jos). În acest mod dinții vor fi perfect aliniați, cu câteva nuanțe mai albi iar dumneavoastră veți avea un zâmbet fermecător.

Îmi pot alege orice culoare pentru fațete?

Depinde de mărimea grupui de dinți pe care vor fi aplicate fațelele ceramice. În general dacă este acoperit tot grupul de dinți vizibili culoarea fațetelor poate fi mult mai deschisă decât culoarea dinților naturali cu un efect estetic extraordinar asupra dinților.


Fațetele ceramice vor avea forma dinților mei?

Fațeta ceramică este cea mai simplă metodă de a schimba culoarea și forma dinților pentru a obține un zâmbet perfect. O indicație foarte importantă a fațetelor dentare este și închiderea spațiilor inestetice dintre dinți, corectarea defectelor estetice provocate de dinții înghesuiți.


Cât din dinte trebuie îndepărtat pentru fațetare?

Spre deosebire de coroanele dentare ceramice sau metalo-ceramice, pentru fațetele ceramice se șlefuiește doar o mică parte din porțiunea vizibilă a dinților, aproximativ 0,6 mm. Practic este un tratament cosmetic minim invaziv.

În ce caz am nevoie de simulare a tratamentului prin Digital Smile Design?

Digital Smile Design-ul sau DSD-ul reprezintă o fază importantă în cazuri complicate atunci când este restaurată o arcadă integral sau ambele arcade, sau când sunt modificări importante ale formei și culorii dinților. Dacă doriți să aflați mai multe detalii privind DSD-ul, avem o rubrică separată despre acest subiect la secțiunea Smile Design.

Ce probleme de estetică sunt rezolvate prin fațete?

În general cu fațete ceramice sunt rezolvate doar o parte din probleme estetice, cum ar fi: dinți înghesuiți sau încălecați (moderat), dinți cu colorații anormale, treme sau disteme (dinți spațiați), dinți ciobiți sau sparți, dinți fisurați. În cazul dinților lipsă sau dinților cu distrucții coronare mari există alte tratamente de estetică dentară cum ar fi implantele dentare, coroanele ceramice integrale. Uneori în cazul dinților pătați sau cu colorații anormale este suficientă doar o albire dentară pentru refacerea zâmbetului.


Dinții mei vor fi sensibili după aplicarea fațetelor?

Unii pacienți acuză o ușoară sensibilitate a dinților în perioada în care sunt purtate fațetele temporare precum și 1-2 săptămâni după aplicarea celor definitive. Este perfect normal și această sensibilitate dispare în max 2 săptămâni.

Trebuie să îmi schimb obiceiurile alimentare?

Ceramica are o rezistență asemănătoare cu cea a smalțului natural prin urmare vor fi păstrate aceleași obiceiuri alimentare. Nu trebuie să deschideți de exemplu capace cu dinții, dar acest lucru trebuie evitat și în cazul dinților naturali.


Ceramica-pe-zirconiu

Zirconiul este materialul de elecție ales pentru realizarea coroanelor dentare. Datorită biocompatibilității superioare, precum și a calităților fizice și estetice excelente, ceramica integrală pe oxid de zirconiu s-a impus în reconstrucțiile protetice prin coroane, punți în toate zonele cavității bucale.

Rezistența deosebită la presiune îl face capabil să suporte solicitările masticatorii și uzurii zilnice fără a se fractura. Și la fel de important are o transluciditate similară cu cea a dinților naturali.

Datorită absenței suportului metalic, lumina este reflectată de o coroană de zirconiu la fel ca la un dinte natural.

Astfel, zirconiul are cel mai bun efect din punct de vedere estetic, ceea ce este foarte important dacă noile coroane sunt localizate la nivelul dinților frontali și mai ales dacă ele se vor învecina cu dinții naturali.

O altă calitate majoră a zirconiului este absența coroziunii. Astfel, reacțiile gingivale cum ar fi lizereul (dunga) cenușie din jurul marginii coroanelor metalo-ceramice nu mai apar. De asemenea lipsește gustul metallic atât de deranjant.

Riscul de alergie în cazul zirconiului este nul. Nu există pacienți alergici la acest material, este biocompatibil și e bioinert.


Coroanele de zirconiu sunt mai ușoare decât cele pe suport metalic, deci acomodarea cu noile lucrări protetice se realizează mult mai repede. Acest lucru este foarte important în special în cazul punților dentare cu multe elemente.

Precizia lucrării din zirconiu este garantată de realizarea structurii interne de către computer prin tăierea dintr-un bloc solid de oxid de zirconiu. Datorită adaptării extrem de precise a coroanelor de zirconiu, ele pot fi cimentate cu materiale biocompatibile care nu produc iritații pulpare.

Zirconiul este inert și din punct de vedere termic. El nu conduce caldură astfel încât variațiile termice nu sunt transmise pulpei dentare (nervului) și astfel scade riscul apariției iritației pulpare. Este motivul pentru care este folosit în industria aerospațială ca scut termic la rachete.


Lucrările protetice din oxid de Zirconiu realizate prin tehnica CAD/CAM (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing) prezintă o înaltă rezistență la solicitare mecanică și o excelentă adaptare.

Tehnologia CAD/CAM oferă tehnicianului modern posibilitatea de a modela și freza dantura cu ajutorul computerului pornind de la modelul obținut în urma amprentării dinților. CAD/CAM - ul este o întreagă linie tehnologică compusă din scaner 3D, computere, mașină de frezat, aspirator propriu și sinterizator. Rezultatele sunt excepționale.

Toate procedurile finalizate cu tehnologia CAD/CAM ajută mult și la partea finală a completării dintelui, aplicarea ceramicii, unde intervine numai tehnicianul dentar. Culoarea zirconiulul și a ceramicii este identică (albă), motiv care oferă un avantaj în plus tehnicianului ceramist, acesta poate să modeleze în straturi successive, să se joace cu lucrarea în ceea ce privește grosimea stratului de ceramică, culoarea și transparența dintelui pentru satisfacția deplină chiar și a celui mai pretențios pacient.


Ceramica de oxid de Zirconiu îndeplinește la cel mai înalt nivel atât dorința pacientului, cât și a medicului de a realiza o lucrare protetică fixă estetică, biocompatibilă, rezistentă și fără suport metalic. Cimentarea convențională cu cimenturi de ionomer de sticlă permite un timp de lucru suficient fixării lucrării protetice.

Coroanele realizate din ceramică pe zirconiu nu pot fi deosebite de dinții naturali. Datorită rezistenței sale, oxidul de zirconiu poate fi folosit și pentru efectuarea unor punți de până la 4 unități; aceasta însemnând că punțile realizate din ceramica pe zirconiu pot fi folosite la înlocuirea a 2 dinți adiacenți.


Când se alege ca soluție de tratament?

Este aleasă ca soluție în momentul în care avem nevoie de o rezistență și o viabilitate sporite (punți dentare), precum și în cazul în care trebuie acoperite total colorări ale dinților piliți, zirconiul fiind un material complet opac.

Cât costă o coroană pe zirconiu?

Tehnologia sofisticată utilizată pentru realizarea lucrărilor din zirconiu, precum și faptul că zirconiul de calitate este scump, fac ca prețul unei coroane de acest tip să fie ridicat. Pentru a depăși bariera prețului, anumiți producători au ales să realizeze coroane cu un conținut scăzut de zirconiu pentru a obține un produs mai ieftin. Studiile au arătat însă că aceste coroane mai ieftine sunt insuficient de rezistente pentru a suporta presiunile masticatorii fără a se sparge.


Ceramica EMAX

Prin componența sa integral ceramicp, reprezintă o bună soluție alternativă ceramicii pe schelet de zirconiu.

Ceramica Emax sau ceramica presată are ca și compoziție un schelet ceramic, turnat în laborator, peste care se aplică straturi succesive de ceramica pentru a nuanța și crea naturalețea dintelui. Datorită scheletului ceramic, ceramica Emax permite cimentarea adezivă pe dinte, oferind o rezistență crescută legăturii dintre coroană și dintele șlefuit. Prin cimentarea adezivă se înlătură riscul căderii sau desprinderii coroanelor, deoarece acestea vor face corp comun cu dintele, putând fi înlăturate doar prin șlefuire (se comportă ca și dintele natural).

Care sunt avantajele față de caeramica pe zirconiu?

Avantajul principal care ne face să alegem Emax în detrimentul zirconiului este cimentarea adezivă, care permite o închegare perfectă cu corpul dintelui. Însă, ceramica Emax nu se poate aplica la punți (eventul doar de 1 element), fiind o alegere perfectă pentru coroane separate, în restul cazurilor vom alege zirconiul.

Cum se întreține?

Ceramica Emax se întreține asemenea dinților naturali, nu are nevoie de tratamente speciale, și nu se deteriorează în timp.


Digital Smile Design

Digital Smile Design - DSD - este un concept de estetică dentară nou, creat de Christian Coachman, medic și tehnician dentar, un promotor al esteticii dentare mondiale. Dr. Marinel Ilieș a urmat cursuri susținute de dr. Christian Coachman, devenind astfel digital smile designer, specialistul nostru în estetică dentară.

Această procedură presupune doar o simulare a unui zâmbet, și prin urmare nu este dependentă de existența plombelor și coroanelor. Fiecare caz este însă diferit, iar procedeul de creație va fi individualizat în funcție de problemele danturii, formei dinților, dorințlor pacientului, lărgimea zâmbetului, etc.

DSD este un procedeu computerizat ce simulează rezultatul final al tratamentului, permițând astfel vizualizarea rezultatelor procedurilor ce urmează a fi efectuate chiar înainte de prima sedință de tratament.

În majoritatea cazurilor, în procedura de Smile Design se ia în considerare arcada superioară (dinții de sus), de la un canin la celălalt. În cazul persoanelor cu zâmbet foarte larg, se va implica și zona de dincolo de canini (premolari, molari) în reabilitare.

Discuția cu pacientul este foarte importantă; în această fază aflăm care sunt nevoile și asteptările pacientului cu privire la tratamentul estetic dorit. În cadrul Consultației DSD, pacientul are o discuție cât mai detaliată cu specialistul și se vor realiza un set complet de fotografii din unghiuri și poziții ale gurii diferite.


Ce presupune acest concept?

  • Alinierea orizontală
    Pentru a avea un zâmbet frumos și cuceritor, cu dinți și gingii sănătoase, dinții trebuie să fie perfect aliniați orizontal. În acest fel dinții se curăță natural mult mai bine și astfel pot fi evitate cariile și bolile parodontale. Linia zâmbetului trebuie să fie paralelă cu linia orizontală ce unește ochii și urechile.

  • Simetria
    Simetria fata de linia mediana a fetei are o mare importanta pentru obtinerea unui zambet placut. Acolo unde nu este posibil aceasta simetrie poate fi creeata. Putem induce aceasta iluzie prin asigurarea simetriei celor doi dinti centrali superiori, precum si a celorlalti dinti apropiati de linia de mijloc. Prin reflexia luminii pe suprafata dintilor centrali poate fi creata senzatia de simetrie.
  • Linia marginilor gingivale
    Cei mai mulți oameni nu își arată gingiile în timpul ce zâmbesc, dar în locul unde linia gingiei (linia care unește punctele cele mai înalte ale dinților superiori la marginea gingiei) este vizibilă, aceasta, în mod ideal trebuie să fie paralelă cu buza superioară. Gingia vizibilă pentru maxim 2-3 mm nu produce efecte neplăcute.
  • Linia zâmbetului
    Linia trasă pe vârfurile și marginile dinților superiori vizibili în timpul zâmbetului trebuie să fie paralelă cu linia buzei inferioare. O linie a zâmbetului mai dreaptă crează impresia de bătrânețe. Femeile au o linie a zâmbetului mai curbată față de cea a bărbaților.
  • Largimea zâmbetului
    Un zâmbet de (lărgime) normală ne arată o progresie ideală a dinților dinspre spate către față. În zâmbetul îngust dinții laterali se află în umbră, de aceea dinții frontali par a fi singurii dinți. Într-un zâmbet larg forma conturului dinților laterali trebuie să preceadă în mod armonios pe cea a dinților imediat următori.
  • Proporția de aur
    Numărul de aur (DaVinci) stă la baza unui zâmbet frumos. Acesta descrie proporția dimensiunii suprafețelor vizibile ale dinților în timpul zâmbetului 1,6/1/0,6. Aceste proporții nu sunt obligatorii dar sunt un reper excelent pentru construcția unui zâmbet perfect.


  • Ghidajul canin
    Ghidajul canin este necesar după redesignul zâmbetului pentru a asigura păstrarea rezultatului pe termen lung, altfel dinții frontali au tendința de a-și modifica poziția în timp cu efect estetic nedorit.


  • Fonetica
    Testele fonetice (pronunția literelor F,S,M și E) determină poziția optimă a marginilor incisivilor centrali superiori față de buza inferioară. Pe baza acestor principii zâmbetul dumneavoastră poate câștiga un nou aspect, mai nou, mai frumos.



Digital Smile Design

zâmbetul perfect pentru tine

Această procedură presupune doar o simulare a unui zâmbet, și prin urmare nu este dependentă de existența plombelor și a coroanelor ...

Implant dentar

Implant dentar fast & fixed

Implantul dentar reprezintă rădăcina unui dinte artificial, având forma unui șurub, care înlocuiește un dinte lipsă. Materialul din care este realizat ...

Oferta lunii

În luna december oferta noastră este la ALBIRE PROFESIONALĂ + CHIT DE MENTENANȚĂ.

În loc de 1200 lei veți plăti doar 1000 lei.

Fațete ceramice

Estetica dentară la ea acasă!

Fațetele ceramice sunt foițe subțiri de ceramică foarte rezistentă care se lipesc pe suprafața dinților după șlefuirea unei suprafețe foarte subțiri ...

Zirconiu

Zirconiul este materialul de elecție ales pentru realizarea coroanelor dentare. Datorită biocompatibilității superioare, precum și a calităților fizice și estetice excelente, ceramica integrală ...

Albire profesională în cabinet

În clinica noastră sistemul de albit profesional este Zoom! – o procedură de albire a dinților sigură și foarte rapidă, avansată ca tehnologie ...