Arta e acolo unde o creezi!

Digital Smile Design

Digital Smile Design - DSD - este un concept de estetică dentară nou, creat de Christian Coachman, medic și tehnician dentar, un promotor al esteticii dentare mondiale. Dr. Marinel Ilieș a urmat cursuri susținute de dr. Christian Coachman, devenind astfel digital smile designer, specialistul nostru în estetică dentară.

Această procedură presupune doar o simulare a unui zâmbet, și prin urmare nu este dependentă de existența plombelor și coroanelor. Fiecare caz este însă diferit, iar procedeul de creație va fi individualizat în funcție de problemele danturii, formei dinților, dorințelor pacientului, lărgimea zâmbetului, etc.

DSD este un procedeu computerizat ce simulează rezultatul final al tratamentului, permițând astfel vizualizarea rezultatelor procedurilor ce urmează a fi efectuate chiar înainte de prima sedință de tratament.

În majoritatea cazurilor, în procedura de Smile Design se ia în considerare arcada superioară (dinții de sus), de la un canin la celălalt. În cazul persoanelor cu zâmbet foarte larg, se va implica și zona de dincolo de canini (premolari, molari) în reabilitare.

Discuția cu pacientul este foarte importantă; în această fază aflăm care sunt nevoile și asteptările pacientului cu privire la tratamentul estetic dorit. În cadrul Consultației DSD, pacientul are o discuție cât mai detaliată cu specialistul și se vor realiza un set complet de fotografii din unghiuri și poziții ale gurii diferite.


Ce presupune acest concept?

 • Alinierea orizontală
  Pentru a avea un zâmbet frumos și cuceritor, cu dinți și gingii sănătoase, dinții trebuie să fie perfect aliniați orizontal. În acest fel dinții se curăță natural mult mai bine și astfel pot fi evitate cariile și bolile parodontale. Linia zâmbetului trebuie să fie paralelă cu linia orizontală ce unește ochii și urechile.

 • Simetria
  Simetria față de linia mediană a feței are o mare importanță pentru obținerea unui zâmbet plăcut. Acolo unde nu este posibil această simetrie poate fi creeată. Putem induce această iluzie prin asigurarea simetriei celor doi dinți centrali superiori, precum și a celorlalți dinți apropiați de linia de mijloc. Prin reflexia luminii pe suprafața dinților centrali poate fi creată senzația de simetrie.
 • Linia marginilor gingivale
  Cei mai mulți oameni nu își arată gingiile în timpul ce zâmbesc, dar în locul unde linia gingiei (linia care unește punctele cele mai înalte ale dinților superiori la marginea gingiei) este vizibilă, aceasta, în mod ideal trebuie să fie paralelă cu buza superioară. Gingia vizibilă pentru maxim 2-3 mm nu produce efecte neplăcute.
 • Linia zâmbetului
  Linia trasă pe vârfurile și marginile dinților superiori vizibili în timpul zâmbetului trebuie să fie paralelă cu linia buzei inferioare. O linie a zâmbetului mai dreaptă crează impresia de bătrânețe. Femeile au o linie a zâmbetului mai curbată față de cea a bărbaților.
 • Lărgimea zâmbetului
  Un zâmbet de (lărgime) normală ne arată o progresie ideală a dinților dinspre spate către față. În zâmbetul îngust dinții laterali se află în umbră, de aceea dinții frontali par a fi singurii dinți. Într-un zâmbet larg forma conturului dinților laterali trebuie să preceadă în mod armonios pe cea a dinților imediat următori.
 • Proporția de aur
  Numărul de aur (DaVinci) stă la baza unui zâmbet frumos. Acesta descrie proporția dimensiunii suprafețelor vizibile ale dinților în timpul zâmbetului 1,6/1/0,6. Aceste proporții nu sunt obligatorii dar sunt un reper excelent pentru construcția unui zâmbet perfect.


 • Ghidajul canin
  Ghidajul canin este necesar după redesignul zâmbetului pentru a asigura păstrarea rezultatului pe termen lung, altfel dinții frontali au tendința de a-și modifica poziția în timp cu efect estetic nedorit.


 • Fonetica
  Testele fonetice (pronunția literelor F,S,M și E) determină poziția optimă a marginilor incisivilor centrali superiori față de buza inferioară. Pe baza acestor principii zâmbetul dumneavoastră poate câștiga un nou aspect, mai nou, mai frumos.


Digital Smile Design

zâmbetul perfect pentru tine

Această procedură presupune doar o simulare a unui zâmbet, și prin urmare nu este dependentă de existența plombelor și a coroanelor ...

Implant dentar

Implant dentar fast & fixed

Implantul dentar reprezintă rădăcina unui dinte artificial, având forma unui șurub, care înlocuiește un dinte lipsă. Materialul din care este realizat ...

Oferta lunii

În luna may oferta noastră este la ALBIRE PROFESIONALĂ + CHIT DE MENTENANȚĂ.

În loc de 1200 lei veți plăti doar 1000 lei.

Fațete ceramice

Estetica dentară la ea acasă!

Fațetele ceramice sunt foițe subțiri de ceramică foarte rezistentă care se lipesc pe suprafața dinților după șlefuirea unei suprafețe foarte subțiri ...

Zirconiu

Zirconiul este materialul de elecție ales pentru realizarea coroanelor dentare. Datorită biocompatibilității superioare, precum și a calităților fizice și estetice excelente, ceramica integrală ...

Albire profesională în cabinet

În clinica noastră sistemul de albit profesional este Zoom! – o procedură de albire a dinților sigură și foarte rapidă, avansată ca tehnologie ...